В МОН озвучили, чи буде ЗНО цього року

13:02, 23 июня 2020
Комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення, що епідеміологічна ситуація дозволяє провести ЗНО.
В МОН озвучили, чи буде ЗНО цього року
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення, що епідеміологічна ситуація дозволяє провести зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) з 25 червня до 17 липня. Про це в інтерв’ю РБК-Україна заявила в.о. міністра освіти і науки України (МОН) Любомира Мандзій.

«Якщо ми говоримо про вступ цього та минулого року, він не буде відрізнятися нічим. Окрім того, що цього року буде можливість подати електронну заяву у своєму кабінеті з 1 серпня. Інших змін немає. Якщо ми говоримо про закон, який звільнив здобувачів повної загальної середньої освіти від обов’язкової державної підсумкової атестації, то наголошую на тому, що цей закон не скасовує проведення ЗНО для тих випускників, які мають вступити до закладу вищої освіти. Іншого шляху вступу немає. Ми зобов’язані забезпечити чесний та прозорий вступ», - сказала чиновник.

За її словами, МОН забезпечить всі необхідні засоби індивідуального захисту під час проведення вступної кампанії та ЗНО.

Також міністр повідомила, що чутки про нібито скасування ЗНО є неправдивими.

«Комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій затвердила показники: якщо 50% областей не відповідають умовам і не перейшли до адаптивного карантину, якщо є 60 активних хворих на 100 тисяч населення. Якщо ці показники досягнуті, розгортаємо інший сценарій. Але сьогодні, ці показники не досягнуті. ЗНО відбудеться! …Комісія прийняла рішення, що епідеміологічна ситуація дозволяє провести зовнішнє незалежне оцінювання з 25 червня до 17 липня, відповідно до всіх рекомендацій Головного державного санітарного лікаря», - сказала Мандзій.

Міністр висловила сподівання, що ЗНО не буде скасовано і в майбутньому.

«В нас є затверджені стратегії оцінювання в Україні. Я не знаю прізвище наступного міністра, але сподіваюсь, ніхто в Україні не підважить права на справедливе оцінювання та право на чесний і прозорий вступ», - сказала міністр.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в МОН озвучили деталі з повернення коштів за пробне ЗНО.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Андрій Задорожний
    Андрій Задорожний
    голова комітету ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин
  • Євгеній Сидоров
    Євгеній Сидоров
    суддя Шевченківського районного суду міста Києва