В МОН озвучили дати повернення коштів за пробне ЗНО

19:00, 22 июня 2020
Кошти мають повернути до 1 грудня цього року.
В МОН озвучили дати повернення коштів за пробне ЗНО
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

2 червня Кабінет міністрів України вирішив скасувати пробне зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) через пандемію коронавірусу. У багатьох батьків постало запитання, яким чином можна буде повернути кошти, витрачені на нього.

Питання стосовно повернення коштів за пробне ЗНО було поставлено в.о. міністра освіти і науки Любомирі Мандзій під час засідання комітету Верховної ради з питань освіти, науки та інновацій.

«Процедура буде наступною: визначили, що здійснення виплат буде здійснюватися через «Приватбанк». Ми передаємо увесь масив інформації цьому банку. Після погодження бюджетного комітету укладаємо договір з «Приватбанком». «Приватбанк» ідентифікує тих учасників, у кого є картки, за номерами телефонів і їй відправляють повідомлення, що кошти перераховані на картку. Тим учасникам пробного ЗНО, яких не ідентифікують і які не є клієнтами «Приватбанку», надішлють повідомлення на телефон: «ви маєте картку, на яку зарахована така-то сума грошей і ви можете прийти до найближчого відділення «Приватбанку» і її забрати», - зазначила чиновник.

У мережі ширяться скани офіційних листів на ім’я голови уряду Дениса Шмигаля за підписом в.о. директора Українського центру оцінювання якості освіти Валерія Бойка, де зазначається, що процес повернення коштів є доволі довгим і непростим та затягнеться на багато місяців, що може викликати хвилю обурення в суспільстві.

У прес-службі Міністерства освіти і науки (МОН) повідомили, що Кабінет Міністрів ухвалив рішення про те, що кошти, сплачені за пробне ЗНО у закладах освіти, повертатимуть учасникам тестування з 1 липня – на це виділено гроші з фонду боротьби з коронавірусом.

Також повідомляється, що МОН передасть «Приватбанку» інформацію від регіональних центрів оцінювання якості освіти щодо всіх учасників, які зареєструвалися з 3 по 24 січня 2020 року для проходження пробного ЗНО 2020 та сплатили кошти за участь у ньому. Передбачається, що повернення триватиме до 1 грудня цього року. 

На повернення коштів усім учасникам пробного ЗНО буде витрачено 52 млн 450 тис грн. При цьому вартість одного тестування складає від 138 до 150 гривень залежно від регіону. У вартість пробного ЗНО входить оплата послуг за виконання значного обсягу робіт, як-от:

  • укладання тестів,
  • переклад цих тестів мовами національних меншин,
  • підготовка, друк та комплектування тестових зошитів, бланків відповідей та інформаційних бюлетенів,
  • доставка матеріалів до пункту тестування,
  • оплата праці працівникам, які залучені до організації та проведення, 
  • виконання заходів із визначення результатів пробного ЗНО.

Відзначимо, цього року пробне ЗНО через епідемію коронавірусу відбулося дистанційно. 15 червня абітурієнти пройшли тестування з української мови та літератури, а за дві дні - з решти предметів. 

Раніше «Судово-юридична газета» проаналізувала обставини можливості скасування ЗНО.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва