Роботі керівництва Національної асоціації арбітражних керуючих дали негативну оцінку

13:30, 27 октября 2020
За рік існування асоціація не має ні бюджету, ні грошей, ні налагодженої комунікації із професійним середовищем.
Роботі керівництва Національної асоціації арбітражних керуючих дали негативну оцінку
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У листопаді минулого року пройшов з'їзд арбітражних керуючих, на якому була створена саморегульована організація – Національна асоціація арбітражних керуючих України та було обрано її керівництво. Проте за рік роботи, як повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація», до нинішнього керівництва СРО у професійної спільноти накопичилося багато питань.

На IV-му Форумі з конкурсного права, що днями відбувся у Києві, одним із питань порядку денного стало обговорення проблем розвитку самоврядування арбітражних керуючих.

За словами Сергія Боярчукова, який очолює Раду арбітражних керуючих міста Києва, він не розуміє причин пасивності ради загальноукраїнської СРО. «Я вважаю, що ви не тільки могли, але ви зобов'язані були зробити в рази більше, ніж ви зробили. У зв'язку з цим питання: чому ви нічого не робите? Що вам заважає? Що ми можемо зробити для того, щоб ви нарешті почали щось робити?» - звернувся він до керівництва НААКУ.

Колегу підтримав голова Ради арбітражних керуючих Дніпропетровської області Андрій Палкін, який також вважає, що рада СРО гальмує прийняття дуже важливих питань. «Пройшов рік, а бюджету у нас немає, грошей в асоціації немає, хоча гроші – це «мастило» не тільки для економіки, але і для всіх рухів в комунікації», - констатує він.

Також, за його словами, за рік так і не було прийнято рішення по членських внесках, не створена ревізійна комісія. «Навіщо ці питання так довго «цідити»?», - не розуміє голова регіональної Ради.

Член Ради НААКУ Дмитро Антоненко намагався пояснити затримку із прийняттям важливих рішень керівництвом асоціації тим, що питання дуже довго і докладно проробляються, зважуються, і керівництво СРО арбітражних керуючих просто дуже не хоче допускати помилок при прийнятті рішень.

Однак для професійної спільноти таке пояснення не стало переконливим.

На думку Сергія Боярчукова, керівництво СРО, прагнучи виробити рішення, які будуть прийняті всією спільнотою арбітражних керуючих, чомусь не комунікує з нею. «Ви хочете зробити те, що сприйме все співтовариство. А звідки ви знаєте, що саме воно прийме? У вас же навіть немає приладу, щоб міряти «загальну температуру по лікарні», - наголошує він.

НААКУ порадили брати приклад з Верховної Ради, яка може дозволити собі спочатку прийняти недосконалий закон, а потім – вносити до нього правки.

Крім того, арбітражні керуючі звернули увагу керівництва СРО на те, що зволікання з прийняттям важливих рішень заважає становленню національної асоціації як самостійного інституту. Міністерство юстиції вже неодноразово заявляло, що готове поділитися з СРО функціями контролю, але якщо національна асоціація не буде нічого для цього робити, то міністерство делегувати повноваження не стане.

Директор департаменту з питань банкрутства Міністерства юстиції Владислав Філатов вчергове підтвердив, що Мін'юст вже готовий передавати СРО повноваження, що стосуються питань дисциплінарних проваджень. «Якщо асоціація доведе, що вона в змозі це робити, то я думаю, що не буде заперечень, щоб залучення до відповідальності порушників було повністю у СРО", - сказав він.

Професійна спільнота погодилася, що треба поспішати, бо влада в країні може змінитися, за нею зміниться і керівництво Міністерства юстиції, а нове може бути вже не настільки лояльним до СРО. І тоді момент може бути втраченим назавжди.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

 

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва