Отримати диплом бакалавра можна буде за три роки

12:08, 1 июня 2021
Міністр освіти і науки України пояснив, як працюватиме Президентський університет.
Отримати диплом бакалавра можна буде за три роки
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Викладачі до новоствореного Президентського університету будуть проходити жорсткий конкурс з роботодавцями, а навчання на бакалавраті триватиме 3 роки. Про це під час пресконференції українським журналістам на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Освіта і наука» зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

«Туди (в Президентський університет – Ред.) викладачі точно не будуть переходити. Це буде жорсткий конкурсний відбір, у першу чергу, з роботодавцями», – сказав міністр.

За його словами, «випускати, аби людина просто наче 4 роки відсиділа, але не спроможна генерувати ідеї, вже в світі нікому не потрібно».  Сергій Шкарлет повідомив, що треба до вишу завести найкращих, які здатні освоїти знання і потім допомогти у розвитку економіки.

Планується, що навчання розпочнеться з 1 жовтня 2023 року. При цьому навчання на бакалавраті триватиме 3 роки, а не 4 як у решти вишах.

Окремо він спинився на проблемі переходу на трирічний бакалаврат українських вишів.

«Ми навіть на трирічний бакалаврат не перейдемо, тому що більшість наших викладачів борються за навантаження», - підкреслив міністр, аналізуючи сучасний стан української освіти.

Також він повідомив, що у Києві на ВДНХ, де планується побудувати новий виш, не буде вирубки дерев, а суму в 7,2 млрд грн, яка необхідна для розвитку вишу, можна взяти з державного бюджету і приватного бізнесу.

Нагадаємо, Указ про створення Президентського університету учора підписав Президент України Володимир Зеленський.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде