КСУ ухвалив рішення щодо рівня оплати праці держслужбовців

19:08, 15 июля 2021
Суть подання була у тому, що зі зміною бази розрахунку посадових окладів було суттєво знижено рівень оплати держслужбовців, деякі з яких після цього почали отримувати заробітну плату в розмірі мінімальної зарплати виключно за рахунок доплати до рівня мінімальної зарплати.
КСУ ухвалив рішення щодо рівня оплати праці держслужбовців
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

15 липня Конституційний Суд України ухвалив Рішення за результатами розгляду справи за конституційним поданням 47 народних депутатів щодо конституційності положень Закону «Про оплату праці» від 24 березня 1995 року №108/95-ВР у редакції Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 6 грудня 2016 року №1774-VIII, ч. 6 статті 96 Кодексу законів про працю у редакції Закону №1774-VIII.

Оспорені норми Закону і Кодексу КСУ визнав конституційними.

Як повідомляє представник парламенту у КСУ, народний депутат Ольга Совгиря, у цій справі оскаржувались приписи ч. 6 статті 6 Закону «Про оплату праці» і аналогічних положень КЗпП України, якими передбачено, що «мінімальний посадовий оклад (тарифна ставка) встановлюється у розмірі, не меншому за прожитковий мінімум, встановлений для працездатних осіб на 1 січня календарного року».

«Це конституційне подання було подано до Конституційного Суду ще в травні 2019 року і в ньому зазначалось, що зі зміною бази розрахунку посадових окладів було суттєво знижено рівень оплати державних службовців, деякі з яких після цього почали отримувати заробітну плату в розмірі мінімальної заробітної плати виключно за рахунок доплати до рівня мінімальної зарплати, так як обрахована на підставі оскаржуваних у поданні положень закону зарплата була менше мінімальної.

За результатами розгляду справи Конституційний Суд визнав оскаржувані положення законів конституційними», - зазначила вона.

Текст рішення КСУ буде оприлюднено на офіційному вебсайті Суду 16 липня.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва