Ракетний удар по приміщенню Господарського суду: одна з працівниць апарату загинула, іншій довелося ампутувати ногу, ще одну досі не знайшли

22:47, 30 марта 2022
Працівники апарату Господарського суду Миколаївської області впорядковували архів у той час, коли стався ракетний удар: начальник організаційно-правового відділу суду загинула, інша працівниця перебуває у вкрай важкому стані.
Ракетний удар по приміщенню Господарського суду: одна з працівниць апарату загинула, іншій довелося ампутувати ногу, ще одну досі не знайшли
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

«Судово-юридична газета» писала, що 29 березня 2022 року близько 08:56 російським ворожим літаком завдано ракетного удару по будівлі Миколаївської ОДА (ОВА).

Ракета влучила у ліву частину будівлі, внаслідок чого повністю зруйновано поверхи з четвертого по восьмий. У лівій частині будівлі на 8 та 9 поверхах були розташовані приміщення Господарського суду Миколаївської області.

Як стало відомо, у суді на той час знаходилося декілька працівників апарату суду. Їх викликали на роботу на 8:30, для того, щоб впорядкувати архів.

В результаті обстрілу декілька працівників зазнали ушкоджень, але деяким повезло значно менше.

Так, одна з працівників апарату загинула, іншій ампутували ногу, ще одну дівчину шукають досі.

Більш детально на своїй сторінці повідомила голова Південно-західного апеляційного господарського суду Наталія Богацька.

«Вчора відбулася страшна трагедія, яка унесла життя великої кількості людей.

Внаслідок ракетного обстрілу будівлі Миколаївської ОДА, в якій на 8,9 поверхах знаходився Господарський суд Миколаївської області, загинула Надія Торхова, 1978 р.н., начальник організаційно-правового відділу суду.

Всім серцем поділяємо  горе непоправної втрати та висловлюємо  співчуття рідним та близьким Надії. Бракує слів, які б могли зменшити душевний біль родини та усіх нас…

Життя  Віри Панченко,1985р.н., начальника  аналітично-статистичного відділу, лікарям вдалося зберегти, але вона у вкрай тяжкому стані - медикам довелося ампутувати 37 – річній дівчині ногу. Віра сама виховує й утримує 11- річну дитину та має на піклуванні двох батьків літнього віку.

Ми можемо підтримати Віру Панченко - їй необхідне тривале лікування, реабілітація після ампутації та підготовка до протезування, допомогти Вірі у цьому можуть закордоном.

Завтра буде відкритий банківський рахунок на матір Віри для допомоги.

Пошук 32-річної Анастасії Долгової, секретаря судового засідання, триває.

Сподіваємося і віримо, що попри все Анастасії вдалося вижити і рятувальники її знайдуть!»

Від імені редакції «Судово-юридичної газети» висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблої та сподіваємося на те, що пошуки Анастасії Долгової завершаться успішно.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки