Знищення довіри до суду: користувачі соцмереж міркують щодо кваліфікації вбивства 5-річного Кирила

15:32, 4 июня 2019
Користувачі соцмереж жваво коментують розвиток подій навколо вбивства 5-річного хлопчика.
Знищення довіри до суду: користувачі соцмереж міркують щодо кваліфікації вбивства 5-річного Кирила
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

«Судово-юридична газета» повідомляла, що 31 травня у Переяслав-Хмельницькому двоє патрульних під час свого вихідного розпивали спиртні напої та вирішили постріляти з вогнепальної зброї по металевим банкам. Під час пострілів вони влучили у 5-річного Кирила Тлявова, який у цей час був на дитячому майданчику неподалік. 

Хлопчика з тяжкою відкритою проникаючою черепно-мозковою травмою було госпіталізовано. Дитина померла у лікарні. Поранення було вкрай тяжким. 

4 червня в Голосіівському райсуді поліцейським, які спричинили смертельне поранення хлопчика, оголосили остаточну підозру. 

Санкція статті передбачає покарання аж до довічного позбавлення волі, повідомила прес-секретар прокуратури Київської області Мар’яна Гайовська«Остаточна підозра за ч. 2, 4 ст. 296 (хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням зброї) та п. 2, 12 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство малолітньої дитини — ред.)», — заявила Гайовська.

Підозрюваних лейтенанта Івана Приходько та Володимира Петровця суд заарештував на два місяці без можливості внесення залогу. 

Варто зазначити, що підозрюваний Приходько заперечує провину. Про це він сказав під час засідання суду: «Я сам батько 2 дітей, я розумію це горе... Прошу розібратися в даній ситуації... Я не стріляв у тому напрямку». 

Через вбивство п'яними поліцейськими 5-річного хлопчика глава поліції Київської області Дмитро Ценов подав рапорт про відставку. Його вже прийняв голова Нацполіціі Сергій Князєв.

У соцмережі ця трагедія викликала шквал коментарів. Користувачі здивовані, чому прокурори кваліфікували злочин за ч. 2 ст. 115 КК України «Умисне вбивство».

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва