Суд заарештував першого підозрюваного у вбивстві дитини: поліцейський заперечує провину

11:35, 4 июня 2019
Суддя Наталія Чередніченко оголосила рішення щодо лейтенанта Івана Приходько.
Суд заарештував першого підозрюваного у вбивстві дитини: поліцейський заперечує провину
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Суд заарештував на два місяці без права внесення залогу поліцейського, якого підозрюють у вбивстві 5-річного хлопчика Кирила Тлявова. Суддя Наталія Чередніченко оголосила рішення щодо лейтенанта Івана Приходько. Підозрюваний, у свою чергу, заперечує провину. Про це він сказав 4 червня на засіданні Голосіївського районного суду Києва.

«Я сам батько 2 дітей, я розумію це горе... Прошу розібратися в даній ситуації... Я не стріляв у тому напрямку», — заявив підсудний.

Адвокат Приходько заявив суду, що сторона обвинувачення не довела причетність його підзахисного до цього злочину. Він зазначив, що в матеріалах суду говориться, що свідок злочину на прізвище Кривошея також здійснював постріли, але йому не повідомлено про підозру. Захисник просить провести додаткові слідчі експерименти, щоб визначити, хто саме з фігурантів справи скоїв смертоносний постріл.

У свою чергу, прокуратура просила суд обрати двом поліцейським запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Адвокат просив цілодобовий домашній арешт. Підозрювані  старший сержант Володимир Петровець і лейтенант Іван Приходько.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що двоє патрульних розпивали спиртні напої під час свого вихідного. Вони вирішили постріляти з вогнепальної зброї по металевим банкам, які перебували в місці, де були люди. Під час пострілів вони влучили у малолітнього хлопчика, який у цей час був на дитячому майданчику.

Також ми писали, що хлопчика з тяжкою відкритою проникаючою черепно-мозковою травмою було госпіталізовано. Дитина померла у лікарні. Поранення було вкрай тяжким.

Відмітимо, що поліцейським оголошено остаточну підозру. Санкція статті передбачає покарання аж до довічного позбавлення волі.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей