Розстріл хлопчика копами під Києвом: дитина померла у лікарні

09:15, 4 июня 2019
В Голосіівському райсуді 4 червня будуть вручені підозри двом поліцейським.
Розстріл хлопчика копами під Києвом: дитина померла у лікарні
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі Київського теруправління Державного бюро розслідувань повідомили про підозру двом поліцейським патрульної поліції Переяслав-Хмельницького відділу поліції головного управління Нацполіції в Київській області за фактом заподіяння необережного тяжкого тілесного ушкодження 5-річному хлопчику. Про це повідомляє прес-центр ДБР.

Нагадаємо, 31 травня до реанімаційного відділення комунального некомерційного підприємства «Переяслав-Хмельницька центральна районна лікарня» було доставлено хлопчика з тяжкою відкритою проникаючою черепно-мозковою травмою. Хлопчик помер у лікарні. Поранення було вкрай тяжким. У зв’язку з цим прокурори Київської обласної прокуратури змінюють підозру поліцейським з перекваліфікацією скоєного ними злочину на ч. 2 ст. 115 КК України «Умисне вбивство».

Підозри будуть вручені двом поліцейським 4 червня зранку, о 9:00 в Голосіівському райсуді, де їм обиратиметься запобіжний захід.

«Сьогодні ж підписав листа на ім‘я міністра ВС з вимогою зняти відповідального за п’яне дикунство керівника райвідділу поліції. Висловлюю щирі співчуття батькам та рідним дитини», — повідомив Генпрокурор Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook.

У свою чергу, ДБР повідомило поліцейським про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28 та ст. 128 Кримінального кодексу України. 3 червня на підставі отриманих додаткових доказів слідчими ДБР прийнято рішення про повідомлення додаткової підозри за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням вогнепальної зброї). Затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 7 років.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що 5-річний хлопчик, якого поранили поліцейські у Київській області, перебував у комі. Стан дитини був вкрай важким.

Нагадаємо, що двоє патрульних розпивали спиртні напої під час свого вихідного. Вони вирішили постріляти з вогнепальної зброї по металевим банкам, які перебували в місці, де були люди. Під час пострілів вони вцілили у малолітнього хлопчика, який у цей час був на дитячому майданчику. В результаті інциденту дитина була госпіталізована.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси