Киян вразила велика кількість метеликів у столиці: фото

08:45, 4 июня 2019
У Києві в перші дні літа з’явилася величезна кількість метеликів.
Киян вразила велика кількість метеликів у столиці: фото
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Києві в перші дні червня з'явилася величезна кількість метеликів, зокрема сонцевиків будякових. У Міністерстві екології та природних ресурсів засилля цих комах пояснюють їх міграцією на північ. 

«Днями кияни спостерігали феєрію метеликів, і багато хто не міг пояснити це явище. Насправді ви побачили латинською мовою Vanessa cardui. А ще цього метелика в Україні інколи називають чортополохівкою»,  йдеться у повідомленні.

Ці картаті метелики належить до мігруючих видів і перелітають з Північної Африки на північ, щоб восени знову повернутися до Африки. «Під час міграції швидкість переміщення метеликів може сягати до 50 км/год, за добу вони пролітають до 500 км», — відзначили у Мінприроди.

Повідомляється, що ці метелики зимують десь на півночі Африки або на Близькому Сході, де відкладають яйця. «Коли з яєць вилуплюється гусінь, яка згодом перетворюється на лялечку, з якої навесні виростає новий метелик, чортополохівки нового покоління знову збираються у зграї, і за невідомим людській науці покликом природи повертаються за кілька тисяч кілометрів до України і інших, навіть північних країн Європи»,  повідомляють фахівці. У північній Європі теж виводяться нові покоління сонцевиків, які теж мігрують.

«Крім будякового сонцевика, сезонна міграція кличе в далеку дорогу ще один вид сонцевиків, які водяться в Україні. Це сонцевик адмірал (Vanessa atalanta), в окрасі якого більше чорного кольору»,  підсумували у Мінприроди.

Користувачі соцмережі Facebook повідомляють, що спостерігають феєрію метеликів по всій Україні.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що у Києві з'явилося нове свято, яке було започатковане згідно рішення Київради від грудня 2018 року.

Також ми писали, де в Києві можна без штрафів посмажити шашлик. На території столичних лісопаркових господарств облаштовані 41 зона для відпочинку.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області