Правниче ЗНО: резонанс у соцмережах

17:06, 9 июля 2020
Студенти-правники склали ЗНО для вступу в магістратуру.
Правниче ЗНО: резонанс у соцмережах
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Україні студенти-правники склали ЗНО для вступу в магістратуру. Подія викликала резонанс серед студентів. Було багато нарікань на складність тестів, граматичні помилки у них, наявність у запитаннях тематики, що стосувалася нетрадиційної сексуальної орієнтації (окремі діячі і студенти почали говорити про пропаганду), тяжкість підготовки через карантин тощо.

Вступники скаржаться на важкий рівень тестів (Цитата слів студентів із офіційної сторінки МОН у Facebook: «Ті завдання розраховані на практикуючих юристів, суддів, адвокатів, які завалені кодексами, практикою ВС тощо.

За роз’ясненнями «Судово-юридична газета» звернулася до державного експерта Директорату вищої освіти і освіти дорослих Міністерства освіти і науки України (МОН) Олександра Пижова, який зазначив, що «Тестові завдання розробляються викладачами (професорами, доцентами) юридичних факультетів з усієї України, потім кожен тест проходить сліпе рецензування не менш як у трьох колег з різних університетів. Тому теза, що «... завдання розраховані на практикуючих юристів, суддів, адвокатів...» перебільшена, бо завдання пишуть та рецензують викладачі університетів, які щоденно викладають та знають рівень знань своїх студентів». 

Соцмережі долучилися до дискусії щодо тестів.

 

 

Раніше ми розповідали, що у МОН відповіли на нарікання студентів-правників стосовно ЗНО.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде