У Верховному Суді проводять аудит внутрішніх процесів для оптимізації структури апарату Суду

12:55, 27 мая 2019
Судді ВС обговорили питання аудиту внутрішніх процесів.
У Верховному Суді проводять аудит внутрішніх процесів для оптимізації структури апарату Суду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Аудит внутрішніх процесів апарату ВС  основне завдання на 2019 рік для робочої групи з судового менеджменту Верховного Суду, яка складається з суддів ВС та утворена у листопаді 2017 року. Керівник групи Олена Кібенко повідомила, що група вже завершує аудит департаменту правової та аналітичної роботи. Одним з інструментів аудиту стала програма обліку часу Jusnote, з якою працюють працівники департаменту. Кожного дня вони фіксують виконану роботи і витрати часу. Це дає можливість проаналізувати ефективність роботи окремого працівника і підрозділів департаменту. Такий аудит відбудеться і у інших підрозділах апарату ВС.

О. Кібенко закликала суддів брати активну участь у роботі групи, яка працює у відкритому форматі, звертатися до членів групи з будь-якими пропозиціями щодо вдосконалення роботи апарату.

Голова Касаційного цивільного суду у складі ВС Борис Гулько і суддя цього суду, член робочої групи Сергій Мартєв розповіли про вже реалізований проект  створення сектору логістики в КЦС ВС. Планується, що це дозволить спростити процес ознайомлення громадян з матеріалами справ та зменшити навантаження на офіси суддів без будь-яких додаткових витрат. За словами керівника апарату ВС Ольги Булки, якщо досвід буде вдалий, його можна буде поширити і на інші касаційні суди у складі ВС.

На пленумі виступили також судді Олег Ткачук і Олександр Прокопенко, які звернули увагу на необхідність змін у структурі та штатному розкладі з урахуванням потреб Верховного Суду. На думку суддів, апарат Верховного Суду має працювати, передусім, на виконання основнго завдання  відправлення правосуддя.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про постанову Верховного Суду щодо зміни поверху проживання особи з інвалідністю.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва