Асоціація слідчих суддів пропонує усунути дискримінацію в розмірах зарплат суддів

09:10, 9 августа 2019
Проблема суттєвої різниці у винагороді суддів, які ще не пройшли кваліфікаційне оцінювання з причин, що від них не залежать, стала критичною.
Асоціація слідчих суддів пропонує усунути дискримінацію в розмірах зарплат суддів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова ГО «Асоціація слідчих суддів України» Сергій Чванкін разом із членами Асоціації слідчих суддів пропонують суддівській спільноті обговорити та висловити пропозиції щодо законодавчого скасування дискримінації в розмірах оплати суддівської винагороди в залежності від проходження кваліфікаційного оцінювання. Про це йдеться на сайті Київського районного суду Одеси.

Відповідно до пункту 23 Розділу ХІІ Закону України «Про судоустрій і статус суддів» від 2 червня 2016 року, до проходження кваліфоцінювання суддя отримує суддівську винагороду, визначену відповідно до положень Закону України «Про судоустрій і статус суддів» від 7 липня 2010 року.

Так, унаслідок цього проблема суттєвої різниці у винагороді суддів, які ще не пройшли кваліфікаційне оцінювання з причин, що від них не залежать, стала критичною та фактично розколює суддівські колективи, негативно впливає на емоційний та фізичний стан суддів, підриває віру діючих суддів у рівність свого статусу, призводить до подальших звільнень кваліфікованих та професійних суддів.

Для цього АССУ пропонує долучитися до розробки та обговорення відповідного законопроекту.

Законопроект пропонує внести зміни до чинного Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та встановити, що право на отримання суддівської винагороди в розмірах, визначених цим Законом, мають судді, які успішно склали кваліфікаційний іспит .

Доопрацьований та погоджений членами суддівської спільноти законопроект щодо вирішення цього питання АССУ планує направити усім головам парламентських фракцій Верховної Ради України ІХ скликання, що розпочне свою роботи на початку вересня 2019 року. АССУ пропонує такий законопроект направити разом із колективним зверненням суддів щодо його невідкладного внесення, розгляду та прийняття на найближчому пленарному засіданні нової Верховної Ради України.

У зв’язку із цим, Асоціація просить надати пропозиції та правки до проекту закону. Відповіді можна надіслати до 1 вересня на електронну адресу: [email protected]

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що користувачі мережі висловились щодо доцільності проведення нової судової реформи та підвищення зарплати суддів.

Також ми писали про висновок ЄСПЛ щодо невиплати премій працівникам суду.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси