Втручання в діяльність судді Пустомитівського райсуду: ВРП звернулася до ГПУ

11:35, 28 ноября 2019
ВРП звернулася до Генпрокуратури стосовно надання інформації про розкриття та розслідування злочину за повідомленням судді Володимира Мусієвського.
Втручання в діяльність судді Пустомитівського райсуду: ВРП звернулася до ГПУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На засіданні Вищої ради правосуддя 26 листопада 2019 року розглянуто повідомлення судді Пустомитівського районного суду Львівської області Мусієвського Володимира Євгеновича про втручання в його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя. Про це йдеться на сайті ВРП.

Як поінформував доповідач — член Вищої ради правосуддя Олег Прудивус, у повідомленні зазначено, що у провадженні Пустомитівського районного суду Львівської області перебуває цивільна справа за позовом Т. до С., К., Є., реєстраційної служби Пустомитівського районного управління юстиції у Львівській області, третя особа на стороні позивача без самостійних вимог — Годовицько-Басівська сільська рада Пустомитівського району Львівської області, про визнання недійсними свідоцтв про право власності на земельні ділянки та скасування державної реєстрації права власності.

У повідомленні суддя Мусієвський В.Є. зазначив, що під час проведення підготовчих судових засідань у вказаній справі головою Годовицько-Басівської сільської ради Пустомитівського району Львівської області неодноразово наголошувалось про належність спірних земельних ділянок невідомим особам, в тому числі учасникам АТО, зокрема мешканцям сіл Годовиця та Басівка, які не є стороною вказаної цивільної справи, а також про ініціювання позову сільською радою.

Вказані вище невідомі особи були присутні в залі судового засідання 30 липня 2019 року о 09:30, перешкоджали продовженню проведення підготовчого судового засідання, не виконуючи при цьому вимог працівників поліції та судового розпорядника, встановлюючи в залі суду невідомі об’ємні предмети, всупереч вимогам статті 215 Цивільного процесуального кодексу України звертаючись до суду, блокуючи при цьому роботу суду до 11:30 (в суді один зал судових засідань) та вчиняючи дії, які унеможливили проведення судового засідання. У подальшому ці особи зайшли до службового кабінету судді та, здійснюючи відеозйомку на мобільний телефон, спільно з головою Годовицько-Басівської сільської ради Пустомитівського району Львівської області вимагали проведення судового засідання і негайного прийняття судового рішення на користь сторони позивача, мотивуючи це належністю спірних земельних ділянок учасникам АТО.

Наведені обставини підтверджені відеозаписом камер спостереження Пустомитівського районного суду Львівської області та аудіозаписом розгляду вказаної цивільної справи, який здійснювався звукозаписувальним пристроєм.

Суддя Мусієвський В.Є. вважає, що зазначені вище обставини в сукупності свідчать про протиправне втручання в діяльність судді, спробу тиску на суд, блокування роботи суду.

Відповідно до вимог пункту 9 частини сьомої статті 56 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» 30 липня 2019 року суддя Мусієвський В.Є. надіслав повідомлення про втручання в його діяльність до Вищої ради правосуддя та Генеральному прокурору.

На запит члена Вищої ради правосуддя Прокуратура Львівської області поінформувала, що за повідомленням судді Пустомитівського районного суду Львівської області Мусієвського В.Є. щодо можливого вчинення кримінального правопорушення здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке 3 серпня 2019 року внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 376 (втручання в діяльність судових органів) Кримінального кодексу України. Наразі досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні триває та перебуває на контролі Прокуратури Львівської області.

Вища рада правосуддя вирішила звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за повідомленням судді Пустомитівського районного суду Львівської області Мусієвського Володимира Євгеновича.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ВРП звернеться до ГПУ щодо погроз судді Господарського суду Херсонської області

Також повідомлялося, що невідомі погрожували суддям 3ААС.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва