Голова Конституційного Суду зустрівся з Послом Європейського Союзу: що відомо

11:08, 21 января 2020
Під час зустрічі було наголошено на важливості взаємодії між органами державної влади задля розвитку демократичної та правової держави.
Голова Конституційного Суду зустрівся з Послом Європейського Союзу: що відомо
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Конституційному Суді відбулася робоча зустріч очільника КСУ Олександра Тупицького та заступника голови Суду Сергія Головатого з Головою Представництва Європейського Союзу в Україні, Послом ЄС Матті Маасікасом та працівником Політичного відділу Представництва Європейського Союзу в Україні Дмитром Горчаковим. Про це повідомляє прес-служба КСУ.

Під час зустрічі Олександр Тупицький ознайомив гостей з діяльністю Конституційного Суду України, його роллю в процесі змін до Конституції України, в тому числі з процедурою розгляду поданих до Суду законопроектів. Він наголосив, що, відповідно до Конституції України, Конституційний Суд є незалежним органом, рівновіддаленим від усіх гілок влади.

«Ми стоїмо на позиції верховенства Конституції в державі, і зміни, які вносяться до неї, діятимуть десятиліттями та впливатимуть на життя всіх громадян», — зазначив О. Тупицький.

Крім того, під час зустрічі було наголошено на важливості взаємодії між органами державної влади задля розвитку демократичної та правової держави. Також сторони обговорили доцільність використання експертних висновків авторитетних міжнародних органів, зокрема Венеційської комісії, на етапі внесення змін до чинного законодавства. В обговорені цих питань взяв участь заступник голови Конституційного Суду України Сергій Головатий.

Голова Представництва Європейського Союзу в Україні, Посол ЄС Матті Маасікас подякував за організовану зустріч і надану інформацію. Він зазначив, що Європейський Союз вітає реформи, що здійснюються в Україні.

Сторони запевнили у своїй готовності до подальшої співпраці.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Конституційний Суд України 16 січня почав розгляд у формі усного слухання подання Верховного Суду щодо норм закону 193-IX (він же 1008), яким було розпочато нову судову реформу.

Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Telegram канал Sud.ua
Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Келеберда
    Володимир Келеберда
    заступник голови Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Анна Кузьменко
    Анна Кузьменко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Місінкевич
    Андрій Місінкевич
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Світлана Чудних
    Світлана Чудних
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Олександр Журавльов
    Олександр Журавльов
    суддя Одеського апеляційного суду