COVID-19 у Голосіївському райсуді Києва: що відомо

15:28, 9 августа 2020
У суді посилено карантинні обмеження.
COVID-19 у Голосіївському райсуді Києва: що відомо
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голосіївський районний суд міста Києва повідомив учасників судових засідань та відвідувачів суду, що у ряду працівників суду підтверджено діагноз COVID-19. Відповідна заява з’явилась на офіційному сайті суду.

«Чинне законодавство не передбачає призупинення роботи суду, а отже Голосіївського районний суд міста Києва продовжує здійснювати судочинство, задля забезпечення доступу до правосуддя.

Разом з цим, з метою безпечного перебування в приміщенні суду,  проведено прибирання дезінфекційними засобами всіх поверхонь, вжито заходів до самоізоляції осіб, які безпосередньо контактували з хворим, з їх наступним тестуванням на COVID-19.

Також, з метою запобігання розповсюдженню особливо небезпечного вірусного захворювання серед відвідувачів та працівників суду, розпорядженням в.о. голови суду № 25 від 7.08.2020 року посилено карантинні обмеження до 14.08.2020 року, зокрема:

- припинено проведення судових засідань для учасників судових процесів в режимі відеоконференції у  Голосіївському  районному суді міста Києва, окрім судових справ, які потребують термінового судового розгляду;

- припинено проведення особистого прийому громадян канцеляріями суду та архівом;

- співробітникам служби судової охорони допускаються до приміщень суду виключно учасники судових засідань у захисних масках та після термометрії;

-  судді Голосіївського районного суду проводять судові засідання лише за участю учасників справи.

З метою попередження розповсюдження інфекційних захворювань, у тому числі викликаних коронавірусною інфекцією, можливо використати альтернативні шляхи звернення до суду з позовними заявами, клопотаннями, іншими заявами, скаргами тощо, а саме за допомогою поштового зв’язку,  електронної пошти суду [email protected], а також через скриньку, встановлену на 1 поверсі в холі суду», — йдеться у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у працівника апарату Голосіївського районного суду Києва підтверджено коронавірус.

Нагадаємо, у працівника Закарпатського окружного адмінсуду виявили коронавірус. 

Окрім того, у Житомирському апеляційному суді виявили коронавірус

Також у Дніпровському апеляційному суді виявлено коронавірус.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді