У Києві викрили зухвалого державного реєстратора

13:24, 1 ноября 2018
Жінка зловживала своїми повноваженнями.
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Київська місцева прокуратура №10 скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього кадастрового реєстратора Управління Держгеокадастру у Києво-Святошинському районі Київської області, передає прес-служба відомства.

Слідством встановлено, що у 2016 році державний кадастровий реєстратор управління Держгеокадастру у Києво-Святошинському районі Київської області, діючи в інтересах третіх осіб, внесла до Національної кадастрової системи відомості про поділ земельної ділянки загальною площею 6 га, що на той час перебувала під арештом.

Внаслідок таких дій кадастрові дані про вказану ділянку, а також інформація про її законного власника були знищені, натомість створено 45 земельних ділянок з іншими кадастровими номерами та власниками.

За результатом розслідування колишньому державному реєстратору оголошено підозру у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) та ч. 3 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в автоматизованих системах, вчинені особою, яка має право доступу до неї) КК України.

На даний час слідство у кримінальному провадженні завершено. Спірну земельну ділянку повернуто законному власнику, а обвинувальний акт відносно екс-держреєстратора направлено до Святошинського районного суду міста Києва для розгляду по суті.

За вчинене зловмисниці загрожує від 3 до 6 років позбавлення волі.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Міністерство юстиції на технічному рівні ввело механізм, який не дозволить реєстратору здійснювати реєстраційні дії за межами своєї області і таким чином порушувати закон.

Додамо, що Міністерство юстиції України до червня 2019 року створить Реєстр об'єктів нерухомості. Це передбачено постановою Кабінету Міністрів України від 6 червня 2018 № 484.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду