Обкрадала підприємство: суд виніс вирок головному бухгалтеру

13:07, 1 ноября 2018
Жінка привласнила майже 230 тис. грн.
Обкрадала підприємство: суд виніс вирок головному бухгалтеру
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Красноградський райсуд Харківської області визнав винною 30-річну жінку, яка на посаді головного бухгалтера одного з приватних підприємств смт Сахновщина привласнювала кошти у великих розмірах шляхом зловживання службовим положенням (ч. 4 ст. 191 КК України), передає прес-служба прокуратури регіону.

За інформацією керівника Первомайської місцевої прокуратури Володимира Говорухи, жінці призначено покарання у вигляді 6 років позбавлення волі та на 2 роки заборонено займатися фінансово-господарською діяльністю. Крім того суд зобов'язав бухгалтера відшкодувати завдані збитки і повернути підприємству кошти.

Прокуратура довела, що бухгалтер, зловживаючи  службовим положенням, скористалася у своїх інтересах «ключами» до електронного підпису директора підприємства.

«Жінка самовільно, без відома та згоди керівництва, протягом 9 місяців знімала з банківського рахунку підприємства гроші та перераховувала їх на свою картку. Таким чином головний бухгалтер привласнила майже 230 тис. грн підприємства. Нестачу виявили лише під кінець 2016 року, коли банк відмовився перераховувати кошти підряднику, посилаючись на відсутність на рахунку необхідної суми», — розповів В. Говоруха.

Наразі вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що правоохоронці затримали головного бухгалтера фінансово-економічної служби однієї з військових частин у Вінницькій області, який вимагав та отримав 15 тисяч грн неправомірної вигоди.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва