Два бойовика із Бахмута добровільно здалися поліції

18:00, 12 марта 2019
Обидва чоловіки вступили до незаконних збройних формувань в 2018 році.
Два бойовика із Бахмута добровільно здалися поліції
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Два учасника бандформувань на сході України скористалися наданим державою шансом звільнитися від кримінальної відповідальності. Чоловіки самі прийшли до поліції. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції України.

Обидва місцевих жителі вступили до незаконних збройних формувань в 2018 році. Один залишився на службі терористів, звільнившись з колонії на окупованій території.  Інший втік до бойовиків, щоб уникнути відповідальності за крадіжку в Бахмуті.

30-річний житель Бахмута розповів, що в 2018 році після звільнення з місць позбавлення волі багато його знайомих приєдналися до бойовиків. І щоб не відрізнятися від них, він також вступив в НЗФ.

Але після кількох днів чергування на блокпосту поблизу міста Єнакієвого чоловік розчарувався і вирішив піти. Дізнавшись, що ті, хто не скоював тяжких злочинів, можуть уникнути покарання, вирішив добровільно здатися українській поліції.

Інший найманець, 32-річний бахмутчанин, вирішив у такий спосіб сховатися від покарання за дрібну крадіжку, яку він скоїв у рідному місці. Для цього він перетнув кордон з РФ, заїхавши на окуповану територію з боку держави-агресора.

Бойовики довірили йому керування військовою технікою. Провівши за кермом БМП декілька тижнів, чоловік вирішив, що краще відбути покарання за крадіжку на підконтрольній Україні території, ніж служити у терористів. Чоловік повернувся у Бахмут і сам зізнався силовикам у протиправній діяльності.

За обома фактами попередньо відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст. 260 Кримінального кодексу України (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань).

Якщо буде встановлено, що бойовики не причетні до тяжких злочинів, то, згідно з ч.6 ст. 260 КК України, вони будуть звільнені від кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що екс-ватажок бойовиків розповів про плани захоплення Одеси і Харкова.

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва