Задекларували недостовірну інформацію: НАЗК взялося за суддю та голову Держрезерву

10:25, 27 марта 2019
Про виявлені ознаки правопорушень повідомлено НАБУ.
Задекларували недостовірну інформацію: НАЗК взялося за суддю та голову Держрезерву
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національне агентство з питань запобігання корупції під час повної перевірки декларацій голови Держрезерву та судді виявило ознаки умисного декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів. Про виявлені ознаки кримінальних правопорушень повідомлено Національне антикорупційне бюро, передає прес-служба НАЗК.

Не дотримались вимог закону Голова Державного агентства резерву України Мосійчук Вадим Адамович та суддя Апеляційного суду Донецької області Половінкін Борис Олександрович.

Так, встановлено, що Вадим Мосійчук не задекларував фінансові зобов’язання перед банком за договором іпотеки. Сума зобов’язань на кінець звітного періоду становила понад 1 млн грн.

Борис Половінкін у декларації за 2015 рік не зазначив 2 земельні ділянки в Донецькій області. Також посадовець не вказав інформацію про квартиру та нежитлове приміщення у Київській області,  придбані у звітному році дружиною та сином.

У декларації за 2016 рік суддя не вказав доходи дружини від зайняття підприємницькою діяльністю та у вигляді страхових виплат, кошти на її  рахунку у банку та земельну ділянку сина, придбану у звітному році.

Також у декларації за 2015 рік посадовець не вказав  3 авто дружини, а за  2016 — дохід від їх продажу.

Загалом встановлено недостовірні відомості у деклараціях судді на суму понад 500  тис. грн та 1,5 млн грн відповідно.

Про виявлені правопорушення Національне агентство повідомило Національне антикорупційне бюро, направивши обґрунтований висновок.

У НАЗК нагадали, відповідальність за декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб встановлена статтею 366 - 1 Кримінального кодексу України.

Національне агентство також зазначає, що затвердження  обґрунтованого висновку та направлення його до спеціально уповноваженого суб’єкта у сфері протидії корупції не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для здійснення досудового розслідування. 

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що НАЗК запустило Єдиний держреєстр осіб, які вчинили корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення. З початку роботи реєстру було оброблено 187 запитів.

Також 25 березня на позачерговому засіданні було затверджено аналіз проміжних фінансових звітів. За результатами аналізу у 17-ти звітах виявлено порушення.

Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Telegram канал Sud.ua
Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Келеберда
    Володимир Келеберда
    заступник голови Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Анна Кузьменко
    Анна Кузьменко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Місінкевич
    Андрій Місінкевич
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Світлана Чудних
    Світлана Чудних
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Олександр Журавльов
    Олександр Журавльов
    суддя Одеського апеляційного суду