Активісти пікетують посольство Росії в Києві: всі подробиці і фото

03:00, 28 марта 2019
Акція присвячена кільком активістам, які були викрадені на початку кримської весни.
Активісти пікетують посольство Росії в Києві: всі подробиці і фото
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Києві проходить акція протесту біля російського посольства з вимогою не чинити тиск на правозахисників на окупованому півострові Крим. Ця акція щомісячна, вже 33-я за рахунком. Про це повідомляє телеканал «Прямий».

Акція присвячена і зниклому безвісти Ервіну Ібрагімову та ще 15 зниклим кримським татарам з початку анексії Криму. Організатор акції Таміла Ташева розповіла, що ця акція та попередні присвячені насильницьким зникненням на території Криму.

«Сьогодні ми присвятили її кільком активістам, які були викрадені саме на початку кримської весни. Це Василь Черниш, Іван Бондарець та Валерій Іващук, які були на початку весни 2014 року викрадені і досі не знайдениі. Це активісти Автомайдану, які приїхали з Києва, щоб підтримувати людей на території півострова. Власне, Бондарець та Іващук були востаннє на зв’язку 7 березня 2014 року, а Василь Черниш 15 березня» розповіла Ташева. Вона додала, що сьогодні учасники акції розповідали про активістів і представили невеликий театралізований перформанс, де показали Путіна, який залишає свої криваві сліди на мапі Криму, на обличчях людей, зниклих безвісти на території півострова.

«Слід говорити, що незважаючи на те, що Путін безпосередньо сам не викрадав цих людей, але російська влада стоїть за цими викраденнями. Сергій Аксьонов не так давно сказав, що Володимир Путін слідкував за всіма подіями кримської операції. Тому згідно міжнародного права це можна класифікувати як те, що він має відповідати за безпосередні злочини, які відбувалися на території Криму» зазначила Ташева.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що РФ влаштовує в Криму нові масштабні навчання. Будуть задіяні сотні одиниць техніки.

Також ми повідомляли, що в НАТО зробили заяву на адресу РФ щодо Криму. В Альянсі повідомили, що захоплення Росією Криму  це серйозний виклик євроантлантичній безпеці. 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва