Масове отруєння дітей в черкаській школі: з’явилися нові подробиці

20:32, 15 апреля 2019
У лікарні ледь знайшли ліжка для всіх пацієнтів.
Масове отруєння дітей в черкаській школі: з’явилися нові подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Понад 70 учнів отруїлися в Черкасах. У школі розпилили газ із балончиків, і дітей довелися екстрено ушпиталити до місцевої лікарні. Поліція відкрила кримінальне провадження, інцидент кваліфікували як хуліганство. Про це повідомляє «5 канал».

«На цей момент близько 70 осіб постраждалих, але стан їх легкий — кашель, сльози течуть», — каже директор КП «Обласний центр екстреної медичної допомоги» Ігор Фесун.

У лікарні ледь знайшли ліжка для всіх пацієнтів. Близько 60 учнів шпиталізували до різних відділень з діагнозом «отруєння газом». «Всіх госпіталізували, щоб у всіх взяти аналізи крові, обстежити, поставити діагноз. Лікування — дезінтоксикацію, сорбенти, щоб цей газ не всмоктувався у кров» розповідає головний лікар Микола Кондрацький.

Як відомо, дітям стало зле після 4-го уроку, коли вони вийшли на перерві у коридор. Невідомий газ розпилили у приміщенні роздягальні. За попередньою інформацією, це були чотири аерозолі подразнюючої дії. Речовина швидко поширилася приміщеннями, де були діти. Приміщення обстежили рятувальники, провітрили коридори і класи. Небезпеки не виявили, тож освітяни вирішили продовжити навчання.

«Ситуація станом на тепер абсолютно контрольована. Були повідомлені смс-розсилкою всі батьки учнів, деякі відреагували і відразу забрали дітей, більшість залишилися на місці» розповідає директор департаменту освіти Сергій Воронов.

Правоохоронці знайшли винуватців майже відразу. З'ясувалося, що хтось зі школярів приніс до школи газові балончики. «Учні цього ліцею розпилили невідому речовину. Працівниками поліції були встановлені ці люди, проводиться перевірка, вилучено декілька балончиків, попередньо — із газом подразнюючої дії» звітує начальник ГУНП області Валерій Лютий.

З винуватцями та їхніми батьками працюють правоохоронці. Яке покарання очікує на них, поки що невідомо. Тимчасом діти залишатимуться в лікарні близько 2 діб, допоки медики не переконаються, що їхньому здоров'ю нічого не загрожує.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала про масове отруєння в черкаській школі, де постраждали 75 дітей. Стан усіх школярів різний, але небезпеки для життя немає.

Крім того, відомо про отруєння школярів в Дніпрі. До лікарів звернулися 15 дітей з різних класів.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси