Викрали термінали поповнення рахунків з магазину: підозрюваних взяли під варту

20:31, 14 мая 2019
На Миколаївщині взято під варту підозрюваних у вчиненні крадіжки з магазину.
Викрали термінали поповнення рахунків з магазину: підозрюваних взяли під варту
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

13 травня 2019 року до Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області надійшли клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою двом особам, яким повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України закінчений замах на таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинений повторно за попередньою змовою групою осіб, поєднана з проникненням у приміщення.

«Вказаним особам повідомлено про підозру про те, що вони 11 травня 2019 року приблизно о 03:00 (більш точний час досудовим слідством не встановлено) за попередньою змовою з метою таємного викрадення чужого майна  мобільного терміналу — на автомобілі  марки Opel Zafira прибули до магазину, що знаходиться в смт. Олександрівка Вознесенського району Миколаївської області, де шляхом пошкодження металопластикових вхідних дверей потрапили до приміщення магазину та усвідомлюючи, що за їхніми діями ніхто не спостерігає, з метою незаконного збагачення здійснили таємне викрадення мобільного терміналу поповнення рахунків з грошовими коштами у загальній сумі 30000 грн. Вчинивши всі дії, які вважали необхідними для доведення злочинного умислу до кінця, вони не закінчили вчинення злочину з причин, які не залежали від їх волі, оскільки були помічені власником майна, через що залишили мобільний термінал поповнення рахунків біля магазину та зникли з місця вчинення злочину на автомобілі марки Opel Zafira,  йдеться у повідомленні.

Клопотання слідчого про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою були задоволені ухвалами слідчого судді Лузан Л. В. від 13 травня 2019 року, підозрюваним було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 діб, до 9 липня 2019 року включно з утриманням їх в державній установі «Миколаївський слідчий ізолятор».

Слідчим суддею було враховано обгунтованість підозри, наявність ризику, передбаченого п. 5 ч. 1 ст. 177 КПК України, а саме ризику з боку підозрюваних вчинити інше кримінальне правопорушення чи продовжити кримінальне правопорушення, у якому вони підозрюються. При цьому, виходячи з сукупного аналізу обставин злочину та даних про особи підозрюваних, слідчий суддя вирішив, що більш м'які запобіжні заходи, ніж тримання під вартою, не забезпечать належної їх поведінки в ході досудового розслідування та під час судового розгляду у кримінальному провадженні та не зможуть запобігти настанню вищезазначеного ризику.

Крім того, ухвалами слідчого судді було визначено підозрюваним заставу у розмірі 50 розмірів прожиткового мінімуму, що становить 96 050 грн, та 30 розмірів прожиткового мінімуму відповідно, що становить 57 630 грн, у разі внесення якої ухвалами визначено обов’язки з числа передбачених ч. 5 ст. 194 КПК України, а саме: прибувати за кожною вимогою до слідчого СВ Вознесенського ВП ГУНП в Миколаївській області, в провадженні якого перебуває кримінальне провадження, прокурора або суду; не відлучатися з населеного пункту, в якому підозрюваний проживає, без дозволу зазначених осіб; повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну місця проживання на території України.

Під час судового розгляду право підозрюваних на захист було забезпечене участю адвоката та перекладача для одного з підозрюваних, який є громадянином Молдови.

На ухвали слідчого судді можуть бути подані апеляційні скарги безпосередньо до апеляційного суду Миколаївської області протягом п’яти днів з дня їх проголошення.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що військовослужбовця, якій бив свого колегу, взято під варту.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області