Бив та глумився зі свого колеги: у справі зухвалого військовослужбовця є подробиці

20:10, 10 мая 2019
Військовослужбовця взято під варту.
Бив та глумився зі свого колеги: у справі зухвалого військовослужбовця є подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту уродженцю Полтавської області, який  підозрюється у вчиненні злочину, передбаченому частиною третьою статті 406 Кримінального кодексу України (Порушення статутних правил взаємовідносин між військовослужбовцями за відсутності відносин підлеглості). Про це повідомляє прес-служба суду.

«Військовий, 1995 року народження, підозрюється в тому, що, перебуваючи в приміщенні казарми однієї із військових частин на Житомирщині, за попередньою домовленістю з іншими завдав побоїв, вчиняв інше насильство та глумління над військовослужбовцем.

Обираючи запобіжний захід, суд врахував, що підозрюваний раніше не судимий, має постійне місце проживання, позитивно характеризується та має на утриманні малолітню дитину.

Тож найближчі два місяці молодому чоловіку заборонено залишати житло з 23:00 до 06:00 та покладено наступні обов’язки: повідомляти слідчого, прокурора, суд про зміну місця проживання; утриматись від спілкування з потерпілим та свідками; здати на зберігання свій паспорт для виїзду за кордон», — йдеться у повідомленні суду.

Санкція ч. 3 ст. 406 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 10 років.

Раніше «Судово-юридична газета» інформувала, що слідчі Львівського теруправління ДБР повідомили про підозру військовослужбовцю Національної гвардії за систематичне вчинення фізичного насильства стосовно колеги по службі.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва