В ЦВК поскаржились на суди та їх рішення

19:35, 19 июля 2019
Голова ЦВК заявила про тиск з боку судів.
В ЦВК поскаржились на суди та їх рішення
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Суди своїми рішеннями про допуск до виборів кандидатів, яким раніше відмовила Центральна виборча комісія, дискредитують Центрвиборчком і перебирають на себе її функції. Про це заявила голова ЦВК Тетяна Сліпачук під час брифінгу 19 липня.

«Такі одіозні рішення суду є своєрідним тиском на ЦВК, тому що вони викликають реакцію в суспільстві», — зазначила Сліпачук.

За її словами, ЦВК не займається політичною діяльністю, а ухвалює рішення виключно на основі законів. На її думку, судова гілка влади має з повагою ставитись до того, які рішення ухвалюються Центральною виборчою комісією, а ситуації, коли судові рішення зобов’язують ЦВК реєструвати тих чи інших кандидатів, які подали завідомо неправдиві дані, наприклад, при реєстрації, є нонсенсом.

«Якщо в рішеннях Верховного суду є чітка вказівка, що це недопустимо і суд не може переймати на себе функції ЦВК, то, наприклад, рішення 6-го апеляційного адміністративного суду нехтують встановленою Верховним судом практикою», — додала голова Центрвиборчкому.

При цьому вона уточнила, що одна з найбільших проблем для кандидатів при ухваленні ЦВК рішення стосовно можливості участі у виборах стосувалась цензу осілості, що є дуже важливим критерієм при оцінці даних кандидата Центрвиборчкомом. Такі справи стосувались, зокрема, реєстрації Андрія Клюєва, Анатолія Шарія, Олександра Онищенко і Олександра Куницького.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Шостий апеляційний адміністративний суд скасував постанову Центральної виборчої комісії про скасування реєстрації Рената Кузьміна як кандидата в народні депутати України.

Також Верховний Суд визнав законним рішення ЦВК щодо скасування реєстрації Анатолія Шарія кандидатом у народні депутати.

До того ж стало відомо, що повідомити ЦВК про недостовірну інформацію щодо кандидата в депутати вже неможливо.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області