Отримав $4000: посадовець ДФС погорів на хабарі

11:14, 13 августа 2019
Затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.
Отримав $4000: посадовець ДФС погорів на хабарі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі, затримали старшого оперуповноваженого в особливо важливих справах Головного управління Державної фіскальної служби у Запорізькій області, який за посередництва цивільної особи отримав неправомірну вигоду. Про це повідомляє прес-служба Бюро.

За попередньою інформацією, старший оперуповноважений в особливо важливих справах податкової міліції вимагав 300 000 гривень від підприємця. За неправомірну вигоду він обіцяв допомогти підприємцю уникнути відповідальності за виявлені в ході перевірки порушення податкового законодавства.

«Відбулося: затримання податківця в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України після отримання частини неправомірної вигоди у розмірі 26 000 гривень та 4000 доларів США.

Наразі: готується повідомлення про підозру.

Кваліфікація: одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Генеральна прокуратура. Оперативний супровід — управління Служби безпеки України в Запорізькій області», — йдеться у повідомленні Бюро.

Зазначається, що у разі доведення вини затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю, з конфіскацією майна. 

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що СБУ викрила посадовця-хабарника

Крім того, ми писали про те, що на Миколаївщині коп вимагав у підприємця $12 тисяч

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва