На Миколаївщині коп вимагав у підприємця ₴12 тисяч: за справу взялося ДБР

19:50, 7 августа 2019
Правоохоронець вимагав 12 тисяч гривень у підприємця за невтручання в господарську діяльність та нескладання адміністративних протоколів.
На Миколаївщині коп вимагав у підприємця ₴12 тисяч: за справу взялося ДБР
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі Держбюро розслідувань у Миколаєві викрили одного із заступників начальника Інгульного відділу на отриманні хабара. Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Встановлено, що правоохоронець вимагав 12 тисяч гривень від підприємця за невтручання в господарську діяльність та нескладання адміністративних протоколів.

Силовики затримали копа у службовому кабінеті в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання другої частини неправомірної вигоди.

Бюро повідомить затриманому про підозру, обере запобіжний захід відносно хабарника та проведе обшуки за місцем роботи, проживання та транспортних засобів затриманого. Правопорушення кваліфікують за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням такої вигоди).

Зазначається, що санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, з конфіскацією майна.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що два чиновники Укрзалізниці вимагали від підприємця хабар у розмірі 270 тисяч гривень.

Також на Львівщині співробітники Служби безпеки України блокували діяльність організованого угруповання, яке спеціалізувалося на вимаганні грошей у громадян, зокрема представників комерційних структур.

Додамо, що сумський суддя вимагав 26 тисяч доларів хабара. 

Крім того, Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування щодо прокурора Сумської місцевої прокуратури, який підозрюється у тому, що скористався службовим становищем та отримав хабар від обвинуваченого, справу якого за апеляційною скаргою прокуратури втретє направили на судовий розгляд.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде