Погорів на хабарі в $3500: у справі сумського прокурора є нові подробиці

11:21, 29 июля 2019
Матеріали слідства передали підозрюваному для ознайомлення.
Погорів на хабарі в $3500: у справі сумського прокурора є нові подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування щодо прокурора Сумської місцевої прокуратури, який підозрюється у тому, що скористався службовим становищем та отримав хабар від обвинуваченого, справу якого за апеляційною скаргою прокуратури втретє направили на судовий розгляд. Про це повідомила перша заступниця очільника Бюро Ольга Варченко на своїй сторінці в Facebook.

Зазначається, що гроші прокурор отримав за укладання угоди про визнання винуватості, відповідно до якої обвинувачений отримає покарання, не пов’язане з позбавленням волі. Йдеться про 3500 доларів (тобто близько 95 тисяч гривень).

«Слідчі Центрального апарату ДБР під час досудового розслідування встановили, що у такий спосіб прокурор мав намір вирішити свої фінансові проблеми. Схему провернув через адвоката обвинуваченого, якому заборгував гроші», — йдеться у повідомленні.

Злочин кваліфікують за ч. 3 статті 368 КК України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Відомо, що матеріали слідства передали підозрюваному для ознайомлення.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що два чиновники Укрзалізниці вимагали від підприємця хабар у розмірі 270 тисяч гривень.

Також на Львівщині співробітники Служби безпеки України блокували діяльність організованого угруповання, яке спеціалізувалося на вимаганні грошей у громадян, зокрема представників комерційних структур.

Додамо, що сумський суддя вимагав 26 тисяч доларів хабара. 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде