Зловживання службовим становищем: у Харкові судитимуть державного виконавця

11:00, 29 июля 2019
До Жовтневого районного суду Харкова надійшов обвинувальний акт.
Зловживання службовим становищем: у Харкові судитимуть державного виконавця
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До Жовтневого районного суду Харкова надійшов обвинувальний акт стосовно головного державного виконавця Міжрайонного відділу ДВС у Холодногірському та Новобаварському районах міста Харкова. Остання звинувачується у зловживанні службовим становищем, що завдало тяжкі наслідки правам і свободам громадян (частина друга статті 364 Кримінального кодексу України) та у складанні завідомо неправдивих офіційних документів, що потягло за собою тяжкі наслідки (частина друга статті 366 Кримінального кодексу України). Про це повідомляє прес-служба суду.

Відповідно до акта головний виконавець шляхом навмисної зміни критеріїв пошуку у державних реєстрах 13 лютого 2018 року отримала довідку, в якій були відсутні будь-які обтяження (а саме — накладений арешт) на квартиру, яка потім була реалізована в інтересах іншої особи та яка їй не належала. Право власності на згадану квартиру було визнано за територіальної громадою м. Харкова. Скориставшись тим, що відомості до Державних реєстрів були винесені лише 25 квітня 2018 року, виконавець вказану довідку долучила до матеріалів виконавчого провадження. Крім того, 6 березня 2018 року підробила постанови про опис та арешт зазначеного майна та додала їх до заявки на реалізацію згаданої квартири. За результатами електронного аукціону квартира була продана потерпілому, який, сплативши грошові кошти в сумі 1 064 000 гривень за її придбання, в результаті вищевказаних обставин, оформити право власності на неї не зміг. Зазначене призвело до заподіяння тяжких наслідків його інтересам.

Справу зареєстровано за №639/4400/19, розподілено до провадження судді Васильєвої Н.М. Підготовче судове засідання, призначене на 26 липня 2019 року, не відбулось з причини неявки потерпілого.

Наступний розгляд відкладено на 2 серпня 2019 року о 09:30.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що екс-очільника одеської поліції підозрюють у заволодінні чужим майном. Наразі затриманим повідомлено про підозру за ч.5 ст.191 КК України.

Крім того, НАБУ разом з Нацполіцією затримали колишнього заступника керівника одеської поліції полковника Костянтина Гейка. Екс-заступник керівника поліції підозрюється у скоєнні правопорушень за ст. 191 і 364 Кримінального кодексу України — розтрата майна і зловживання владою або службовим становищем.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді