Екс-очільника одеської поліції підозрюють у заволодінні чужим майном

17:22, 25 июля 2019
Дмитру Головіну повідомили про підрозру.
Екс-очільника одеської поліції підозрюють у заволодінні чужим майном
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Затриманому екс-очільнику Нацполіції Одеської області Дмитру Головіну повідомлено про підозру. Про це інформує Спеціалізована антикорупційна прокуратура на своїй сторінці в Facebook.

До того ж було затримано особу, наближену до керівництва ГУ НП в Одеській області, яка забезпечувала документальне оформлення та фактичне переміщення товару між складськими приміщеннями.

«Наразі затриманим повідомлено про підозру за ч.5 ст.191 КК України, тобто у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах», — йдеться у повідомленні.

У САП зазначають, що 11 листопада 2017 року в зону діяльності митного поста «Одеса-центральний» Одеської митниці ДФС невідомі особи ввезли сім контейнерів з тютюновими виробами. У подальшому працівники ГПУ в ході обшуку вилучили вироби з морського терміналу і помістили на склад, який знаходився в Одесі, для подальшого зберігання.

У серпні 2018 року кримінальну справу передали Нацполіції. Так, екс-керівництво ГУ НП в Одеській області надано вказівку про переміщення цигарок для подальшого зберігання на склади приватних структур, з керівниками яких Головін та його заступник вступили в злочинну змову.

«Фактично тютюнові вироби вивезені із складу, де зберігалися, і були переміщені на інший склад, вказаний керівництвом ГУ НП, звідки вони через короткий проміжок часу зникли. У ході слідства було встановлено, схема з «переможного» вилучення високоліквідних товарів правоохоронцями та подальша передача їх на зберігання є поширеною схемою ввезення нерозмитнених товарів на митну територію України, яка закінчується, як правило, «знищенням на підставі ухвали суду» відповідних товарів або їх «втратою», — резюмує САП.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що НАБУ в Одесі затримало екс-очільника головного управління Нацполіції в Одеській області Дмитра Головіна.

Також відомо, що глава Нацполіції в Одесі Головін подав у відставку.

Під час обшуку в кабінеті одеського судді знайшли прослушку й приховані камери.

Додамо, що НАБУ разом з Нацполіцією затримали колишнього заступника керівника одеської поліції полковника Костянтина Гейка.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді