Державне бюро розслідувань співпрацюватиме з міжнародними партнерами

18:01, 12 февраля 2020
Міжнародні партнери обговорили і підтримали програму першочергових організаційно–технічних кроків ДБР.
Державне бюро розслідувань співпрацюватиме з міжнародними партнерами
dbr.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Офісі Ради Європи в Україні відбулася координаційна зустріч міжнародних партнерів Державного бюро розслідувань, передає офіційний сайт ДБР.

 Обговорити питання поглиблення взаємовідносин з ДБР зібралися представники Ради Європи, Консультативної Місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки в Україні, Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, Моніторингової місії ООН з прав людини, Програми розвитку ООН, Управління ООН з обслуговування проектів (ЮНОПС), американські партнери, тощо. Скайп-зв’язком до дискусії приєднався голова Відділу Східного партнерства Департаменту національної імплементації прав людини Директорату прав людини Ради Європи Тігран Карапетян.

Т. в. о. Директора ДБР Ірина Венедіктова презентувала представникам міжнародних організацій мету та пріоритети діяльності Бюро, структурне бачення розвитку правоохоронного органу задля покращення прав і свобод людини в Україні.

«Державне бюро розслідувань проходить етап перезавантаження. Наприкінці грудня ДБР стало правоохоронним органом. Тепер у нас більше відповідальності перед суспільством. Нам потрібно якнайшвидше укомплектувати наш штат слідчими та оперативниками, щоб запустити роботу ДБР на повну потужність для досягнення максимально ефективних результатів», — розповіла Ірина Венедіктова.

Міжнародні партнери обговорили і підтримали програму першочергових організаційно–технічних кроків Державного бюро розслідувань.

«Ми зацікавлені у поглибленні нашої співпраці з Державним бюро розслідувань в координації з іншими міжнародними партнерами для розвитку напрямків, необхідних для ефективного функціонування ДБР», — заявила заступник голови Офісу Ради Європи в Україні Олена Литвиненко.

Т. в. о. Директора ДБР подякувала міжнародним партнерам за підтримку та запросила найближчим часом долучитися також до процесу формування Ради громадського контролю при Державному бюро розслідувань.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що Зеленського хочуть позбавити повноважень затверджувати порядок формування РГК при ДБР.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України