Кабмін вніс зміни до надання субвенції на соціально-економічний розвиток регіонів

16:52, 20 февраля 2020
Зміни вніс Кабінет міністрів.
Кабмін вніс зміни до надання субвенції на соціально-економічний розвиток регіонів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів України вніс зміни до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій. Про це повідомляє офіційний сайт Міністерства розвитку громад та територій України.

Змінами, зокрема, передбачено, що субвенція розподіляється між областями та м. Києвом з дотриманням таких критеріїв: 80% — відповідно чисельності населення, яке проживає у регіоні; 20% — для регіонів, у яких показник валового регіонального продукту в розрахунку на одну особу менше 75% середнього показника по Україні.

Фінансування здійснюється за умови відповідності проектів і заходів пріоритетам, визначеним у регіональних стратегіях розвитку та планах соціально-економічного розвитку відповідних територій. Вони повинні відповідати оптимальним мережам соціальної інфраструктури та доступності публічних послуг у відповідних сферах, забезпечувати комплексне вирішення проблеми. Також області повинні мати актуальну містобудівну документацію та затверджені проекти будівництва, передбачити співфінансування з місцевих бюджетів. Проекти мають бути завершені у поточному році.

Коштами субвенції можуть реалізовуватись проекти будівництва (нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту, зокрема щодо енергоефективності та енергоощадження, водопостачання, водовідведення та теплопостачання) за наявності схеми теплопостачання населеного пункту. Також можуть здійснюватися заходи Державної програми розвитку регіону українських Карпат на 2020-2022 роки, екологічні та природоохоронні заходи, придбаватись медичне обладнання та комунальний транспорт.

У 2020 році субвенція насамперед надається для реалізації проектів будівництва, спрямованих на забезпечення покращення якості надання послуг у галузі освіти, охорони здоров’я та спорту.

Також субвенція спрямовується на завершення проектів будівництва з терміном реалізації до трьох років, які розпочато у попередні роки її коштами.

Постанову розроблено Мінрегіоном з метою удосконалення Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

Раніше «Судово-юридичній газеті» стало відомо, що уряд спрямував субвенції з бюджету на розвиток сільської медицини.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Тетяна Левченко
    Тетяна Левченко
    суддя Сумського апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва