Стало відомо, як працюють державні банки під час карантину

18:17, 23 марта 2020
Ощадбанк та ПриватБанк розповіли про особливості роботи відділень під час карантину.
Стало відомо, як працюють державні банки під час карантину
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Державні банки повідомляють про зміну в роботі на час карантину. Ощадбанк вирішив закрити частину відділень, однак забезпечує безперебійну роботу банкоматів та онлайн-послуг. Про це пише «НВ Бізнес».

«Всі внутрішні системи банку працюють у стандартному режимі без обмежень. Ощадбанк забезпечує безперебійне підкріплення готівкою банкоматів і відділень, інкасацію торгової мережі, прийом і обробку карток усіх банків у банкоматних мережах і мережах POS-терміналів. Клієнти-підприємці можуть обслуговуватися в СorpLight, де доступні всі основні операції із банківськими рахунками і платіжними документами», — сказано у повідомленні установи.

В Ощадбанку зазначили, що ключові відділення банку працюватимуть, але можливі зміни в їхньому графіку роботи — скорочення часу роботи відділень, встановлення різного часу для обслуговування людей старшого віку та інших категорій клієнтів, перерви на санітарну годину.

Інформацію про роботу відділень можна отримати за посиланням.

У ПриватБанку заявили, що через коронавірус у відділеннях обслуговується вдвічі менше клієнтів, ніж зазвичай, а в онлайні — на третину більше.

«За перший тиждень загальнонаціонального карантину кількість клієнтів, що обслуговуються в офлайн банківської мережі, скоротилася від 30 до 70% залежно від регіону. В цілому по системі кількість клієнтів, які відвідують відділення, скоротилося на 54%», — сказано у повідомленні.

За даними ПриватБанку, кількість і обсяги платежів і банківських операцій, які клієнти проводять онлайн у Приват24, за цей же період зросли на 27%.

У банку поінформували, що з початку «карантинного» тижня обсяги зняття готівки в банкоматах знаходяться на середньодобовому рівні — вдвічі нижче, ніж, наприклад, у передноворічний період. Інкасація банкоматів і терміналів самообслуговування банку проводиться у штатному режимі.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що банкам дозволили відмовляти в обслуговуванні клієнтам із підвищеною температурою. 

Окрім того, українські банки обмежують роботу з клієнтами на час карантину. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Головенко
    Олег Головенко
    суддя Київського окружного адміністративного суду
  • Володимир Донець
    Володимир Донець
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Парінов
    Андрій Парінов
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду