Вікіпедія перейменувала українську столицю, фото

09:18, 18 сентября 2020
Українську столицю перейменували відповідно до правил транслітерації.
Вікіпедія перейменувала українську столицю, фото
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 17 вересня, всесвітня енциклопедія «Вікіпедія» виправила в англійській версії написання української столиці латинкою з "Kiev" на "Kyiv".  Про це повідомили в пресслужбі української версії енциклопедії «Вікіпедія».

«Ми ще не до кінця в це повірили і чекаємо, чи раптом не скажуть, що це розіграш, але… на дев'ятнадцятому році існування статті, після багатьох заблокованих користувачів і п'ятнадцяти архівних сторінок обговорення назви, тринадцятою спробою статтю Kiev в англомовній Вікіпедії було перейменовано на Kyiv», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що модератори пішли на «перейменування» через те, що вживання «Kyiv» в англомовних джерелах різко зросло. Українську столицю перейменували відповідно до правил транслітерації.

Крім того, 15 вересня українська Вікіпедія за кількістю статей піднялась на 17 місце серед 303 мовних розділів. Станом на 10:00 вівторка українською було опубліковано вже 1043469 статей.

Раніше «Судово-юридична газета» розповідала, що у центрі Києва на Андріївському узвозі стався вибух в одному із ресторанів. Внаслідок нього постраждали люди. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки