В Одесі «мінували» будівлю апеляційного суду

12:59, 6 ноября 2020
Суд вже відновив роботу у звичному режимі.
В Одесі «мінували» будівлю апеляційного суду
Одеський апеляційний суд / facebook.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 6 листопада, невідома особа повідомила про мінування будівлі Одеського апеляційного суду, проте після перевірки фахівцями вибухотехнічної служби та Національної поліції в будівлі вибухових пристроїв не виявлено. Про це йдеться у пресслужбі суду.

«Одеський апеляційний суд повідомляє, що інформація про замінування будівлі суду не підтвердилася. Під час проведення відповідних перевірочних дій фахівцями вибухотехнічної служби та Національної поліції в адміністративній будівлі вибухових пристроїв не виявлено.

Наразі Одеський апеляційний суд відновив роботу у звичному режимі.

Шановні громадяни, пам’ятайте про те, що набираючи номер телефону екстреної служби і повідомляючи про хибний виклик, ви не тільки порушуєте закон, але й ризикуєте життям інших людей.

Звертаємо Вашу увагу,  що, згідно зі статтею 259 Кримінального кодексу України, завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, – карається позбавленням волі на строк до 6 років. Те саме діяння, якщо воно спричинило тяжкі наслідки або вчинене повторно, – карається позбавленням волі на строк до 8 років.

Порушення статті 183 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб» тягне за собою накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», — зазначили у повідомленні.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Харкові замінували будівлю апеляційного суду.

Крім того, 4 березня надійшло повідомлення про замінування приміщення Київського апеляційного суду.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде