Справу про катування у Кагарлицькому відділенні поліції направили до суду

17:39, 2 декабря 2020
Судитимуть п’ятьох працівників поліції.
Справу про катування у Кагарлицькому відділенні поліції направили до суду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прокуратура направила до суду резонансну справу про тортури і зґвалтування в Кагарлицькому відділенні поліції. У справі фігурують п'ятеро підозрюваних. Про це йдеться в повідомленні на сайті Офісу генерального прокурора.

Слідством встановлено, що зазначені працівники Кагарлицького відділення поліції для розкриття злочинів катували та незаконно позбавляли волі людей.

«Прокурорами Офісу Генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно 5 співробітників Кагарлицького відділення поліції Обухівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області.

Обвинуваченим інкриміновано катування, насильницьке зникнення та зґвалтування (ст. 127, ст. 146-1, ст. 152 КК України)», - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що у  Кагарлику на Київщині двох поліцейських підозрюють у зґвалтуванні жінки. За попередньою інформацією, в ніч з 23 на 24 травня 2020 року один із оперуповноважених у своєму службовому кабінеті застосував тортури до жінки, яку викликали до відділення поліції як свідка - вдягав протигаз, застосовував кайданки та здійснював постріли з табельної зброї над головою. Після цього кілька разів зґвалтував потерпілу.

Додамо, що суд залишив поліцейських під вартою.

Пізніше слідчі Держбюро розслідувань повідомили про підозру ще двом правоохоронцям та виявили нові факти катувань. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде