Зеленський відкрив в Україні «Кіберцентр UA30»

14:00, 13 мая 2021
Кіберцентр UA30 буде опікуватися кіберзахистом держустанов, бізнесів і громадян.
Зеленський відкрив в Україні «Кіберцентр UA30»
Джерело фото: Офіс Президента
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Україні за участю президента Володимира Зеленського презентували «Кіберцентр UA30».

Презентація відбулася під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Безпека країни» в Києві в онлайн-режимі, повідомляє Офіс Президента.

Віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що «Кіберцентр UA30» є важливим елементом у рамках стратегії кіберрозвитку та кібербезпеки.

«Ми хочемо за наступні кілька років захистити всі реєстри, які є в нашій державі. Ми вже багато для цього зробили й зробимо ще більше, щоб виконати цей проект», - сказав він.

За словами Федорова, «UA30» є символічною назвою, оскільки цього року Україна відзначає важливу річницю проголошення незалежності країни.

«Ми хочемо, щоб у 2030 році наша країна була топовою країною у світі з точки зору кіберзахисту. Ми хочемо, щоб той потенціал, який розвивався, у 2030 році ми могли його реалізувати й нашу країну знали з точки зору людського капіталу - що у нас кращі фахівці», - підкреслив він.

Серед основних функцій CERT-UA – реагування на кіберінциденти та дослідження цифрових даних, інформування про кіберзагрози та вразливості, дослідження шкідливого програмного забезпечення, обмін даними про кіберінциденти. У CERT-UA виявляють і реагують на такі інциденти в усій країні.

За словами заступника голови Держспецзв’язку Віктора Жори, у тренінговому кіберцентрі реалізовано 27 сценаріїв різного рівня складності – від студента до професіонала у сфері кібербезпеки.

Віктор Жора продемонстрував, як Урядова команда запобігає кібератакам на електронні пошти державних службовців.

Голова Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України Юрій Щиголь заявив, що в «Кіберцентрі UA30» об'єднані новітні технології, які доступні в нашій країні, і кращі фахівці у сфері кіберзахисту та кібербезпеки.

Також «Судово-юридична газета» писала, що Зеленський підписав закон щодо сертифікації «Укренерго» відповідно до вимог ЄС.

Додамо, що Президент затвердив положення про Центр протидії дезінформації.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки