Справи Майдану: ексінспектору ДАІ повідомлено про підозру в перешкоджанні проведенню мітингів

12:29, 25 мая 2021
Колишній правоохоронець склав протокол стосовно особи про нібито вчинення адміправопорушення щодо невиконання водієм вимоги про зупинку під час автопробігу 29 грудня 2013 року.
Справи Майдану: ексінспектору ДАІ повідомлено про підозру в перешкоджанні проведенню мітингів
Джерело фото: Sputnik / Андрей Стенин
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Ексінспектору ДАІ повідомлено про підозру у перешкоджанні проведенню мітингів під час Євромайдану. Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Так, за процесуального керівництва прокурорів Офісу генерального прокурора слідчими Державного бюро розслідувань повідомлено про підозру колишньому інспектору сектора організації дорожнього руху одного з відділів ДАІ Головного управління МВС України в м. Києві у незаконному перешкоджанні проведенню мітингів і демонстрацій, а також у складанні службовою особою завідомо неправдивого офіційного документа (ст. 340, ч. 1 ст. 366 КК України).

«За даними слідства, колишній правоохоронець 14 січня 2014 року склав протокол стосовно особи про нібито вчинення адмінправопорушення щодо невиконання водієм вимоги про зупинку під час автопробігу 29 грудня 2013 року від вул. Хрещатик м. Києва до резиденції колишнього Президента України в селі Нові Петрівці Вишгородського району Київської області», — йдеться у повідомленні.

У подальшому на підставі цього протоколу суд притягнув особу до адміністративної відповідальності та позбавив права керування транспортним засобом.

Слідством встановлено, що притягнутий до відповідальності не брав участі в автопробігу та взагалі не мав водійського посвідчення, про що було відомо правоохоронцю на момент складання протоколу.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про те, що в Україні врегулювали процедуру заочного арешту для розгляду в судах: прийнято закон.

Крім того, ми писали, що Венедіктова розповіла, що зміниться з прийняттям закону про заочне досудове розслідування.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва