ОАСК перейшов до розгляду по суті справи щодо генплану Києва

15:31, 8 июля 2021
Позивач просить суд зобов’язати Уряд вжити заходи реагування на факт протиправних, на його думку, дій КМДА, пов’язаних із розробленням Генплану міста.
ОАСК перейшов до розгляду по суті справи щодо генплану Києва
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Окружний адміністративний суд міста Києва завершив підготовче провадження у справі за позовом до Кабінету Міністрів України та Київської міської державної адміністрації щодо проекту нового Генерального плану столиці. Судове засідання по суті призначено на 8 вересня 2021 року. Про це повідомляється на сайті ОАСК. 

 Нагадаємо, серед вимог позову - визнати протиправними дії КМДА, пов’язані із розробленням проекту нового Генплану Києва, та  зобов’язати КМДА утриматись від його розроблення. Позивач вважає, що Генплан столиці, розроблений АТ «Київпроект» та затверджений рішенням Київради у 2002 році відповідно до положень Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» є безстроковим та чинним на сьогодні, тому розроблення його нової редакції є незаконним.

Позивач також просить суд зобов’язати Кабінет Міністрів України вжити заходи реагування на факт протиправних, на його думку, дій КМДА, пов’язаних із розробленням Генплану міста.

Слід зазначити, що в ході підготовчого провадження суд залучив Комунальну організацію «Інститут генерального плану м. Києва» та Департамент містобудування та архітектури Виконавчого органу Київської міської ради (Київська міська державна адміністрація) третіми особами у справі.

Раніше ми писали, що ОАСК відкрив провадження у справі про оскарження призначення в.о. гендиректора Центрального підприємства з поводження з радіовідходами.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області