Як змінити державного виконавця: роз’яснення

17:56, 23 февраля 2022
Стягувач, боржник, їхні представники мають право заявити про відвід державного виконавця у будь-який час до закінчення виконавчого провадження.
Як змінити державного виконавця: роз’яснення
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції м. Львів повідомило, як змінити державного виконавця. Роз’яснення з’явилось у пресслужбі відомства.

 «Стягувач, боржник, їхні представники мають право заявити про відвід державного виконавця у будь-який час до закінчення виконавчого провадження. Для цього необхідно подати вмотивовану заяву у письмовій формі начальнику відділу, де виконавче провадження перебуває на виконанні. Отож, за результатами розгляду заяви виноситься постанова про задоволення чи відмову у відводі державного виконавця. У разі відводу державного виконавця виконавчий документ передається іншому державному виконавцеві або іншому органу державної виконавчої служби. Посадові особи, які мають право на розгляд питання про відвід державного виконавця, зобов’язані розглянути заяву про відвід або самовідвід у строк до 5-и робочих днів після її надходження. При цьому відмова у задоволенні відводу державного виконавця може бути оскаржена в 10-денний строк», — сказано у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ВС роз’яснив, коли боржник вважається повідомленим про примусове виселення.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagramщоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Галина Станковська
    Галина Станковська
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Оксана Грищук
    Оксана Грищук
    суддя Конституційного Суду України