Українців попереджають про нову кібератаку через електронну пошту

08:24, 12 июля 2022
Держспецзв’язку попередила про масову розсилку небезпечних електронних листів зі скомпрометованих електронних адрес державних органів України.
Українців попереджають про нову кібератаку через електронну пошту
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Громадян України попереджають про масову розсилку небезпечних електронних листів зі скомпрометованих електронних адрес державних органів України. Про це повідомляє Держспецзв'язку.

"Урядова команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA, яка діє при Держспецзв’язку, попереджає про масове розповсюдження небезпечних електронних листів із темою "Об'єднаний офіційний звіт про гуманітарну ситуацію. Україна", – йдеться в повідомленні.

Встановлено, що такі листи надходять зі скомпрометованих електронних адрес державних органів України та містять вкладення у вигляді XLS-документа з назвою "Гуманітарна катастрофа України з 24 лютого 2022 року.xls".

Згаданий документ містить макрос, активація якого призведе до запуску файлу baseupd.exe. Виконання файлу спричинить ураження комп'ютера шкідливою програмою Cobalt Strike Beacon.

За даними Держспецзв’язку, активність асоційована з діяльністю групи UAC-0056, з якою пов’язували кібератаку, що відбулася минулого тижня.

Фахівці CERT-UA вживають заходів зі встановлення обставин компрометації облікових записів електронної пошти, а також блокування серверу управління шкідливою програмою.

З метою посилення захисту наполегливо рекомендується використовувати багатофакторну автентифікацію для електронної пошти.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду