Міністри країн G7 не дійшли згоди щодо використання заморожених російських активів для України

10:37, 18 квітня 2024
Це питання продовжать опрацьовувати у червні.
Міністри країн G7 не дійшли згоди щодо використання заморожених російських активів для України
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністри фінансів країн G7 не досягли згоди щодо використання заморожених російських активів на користь України під час своєї зустрічі у Вашингтоні 17 квітня. Вони планують продовжити працювати над цим питанням і представити свої пропозиції лідерам країн "Великої сімки" у червні перед самітом в Італії. Про це повідомляє Reuters

Міністри висловили рішучу готовність надати Україні необхідну допомогу для задоволення термінових фінансових потреб, особливо у зв'язку з її протистоянням російській агресії, у тому числі шляхом використання надходжень від заморожених російських активів.

"Ми підтверджуємо нашу рішучість забезпечити, щоб рф заплатила за шкоду, яку вона завдала Україні. Суверенні активи Росії в наших юрисдикціях залишатимуться знерухомленими до того часу, відповідно до наших відповідних правових систем", — заявили представники G7.

Водночас у їхній заяві не було вказано конкретного плану щодо російських активів, але вони відзначили свій намір продовжувати працювати над усіма можливими шляхами, за допомогою яких знерухомлені російські активи можуть бути використані для підтримки України.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що у США хочуть фінансувати Україну за рахунок доходів від заморожених активів рф. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Оксана Фанда
    Оксана Фанда
    суддя Господарського суду Івано-Франківської області
  • Сергій Ківалов
    Сергій Ківалов
    народний депутат України III-VIII скликань
  • Людмила Юхтенко
    Людмила Юхтенко
    суддя Одеського окружного адміністративного суду