Засновника Всесвітнього економічного форуму у Давосі звинуватили в ейджизмі та переслідуванні жінок

15:40, 1 липня 2024
Щодо засновника Всесвітнього економічного форуму у Давосі надійшли заяви від працівників про «токсичне робоче місце».
Засновника Всесвітнього економічного форуму у Давосі звинуватили в ейджизмі та переслідуванні жінок
Джерело фото: Getty
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Клаус Шваб, 86-річний швейцарський економіст і засновник Всесвітнього економічного форуму в Давосі (ВЕФ), опинився в центрі скандалу після статті в The Wall Street Journal, де йдеться про серйозні звинувачення, висунуті проти нього і керівництва Форуму.

За даними видання, отриманими від понад 80 поточних і колишніх співробітників ВЕФ та інших джерел, Клаус Шваб прийняв рішення про «молоде оновлення» організації, виділивши групу співробітників старше 50 років для зниження середнього віку персоналу. Під керівництвом досвідченого Паоло Галло, колишнього керівника Світового банку, було звільнено цих працівників, хоча Галло вимагав роз'яснень і обґрунтувань для кожного випадку звільнення.

У звіті також йдеться, що протягом багатьох років Клаус Шваб створив токсичне середовище для жінок і представників кольорових меншин. Шестеро працівниць, які були вагітними або поверталися з відпустки по догляду за дитиною, були звільнені, ще півдюжини зазнали сексуальних домагань від вищих менеджерів. Дві жінки, які брали участь у Форумі, також розповіли про випадки сексуального насильства з боку VIP-гостей.

Представництво ВЕФ відреагувало на звинувачення, відкинувши їх як «розпливчасті й неправдиві». Янн Цопф, представник Форуму, наголосив, що Шваб ніколи не вирізнявся «вульгарною поведінкою», яка описується в ЗМІ. ВЕФ також відкинув звинувачення у вікових обмеженнях, стверджуючи, що всі звільнення були пов'язані з продуктивністю або реструктуризацією, а не з віком.

Скандальні звинувачення контрастують з принципами ВЕФ, який активно підтримує гендерну рівність і економічний розвиток країн. Наразі Форум планує ретельно розслідувати всі надходжені скарги та вжити відповідних заходів для врегулювання цієї ситуації.

Клаус Шваб планує залишити посаду генерального директора, яку він обіймав з моменту заснування Форуму в 1971 році, і стати невиконавчим головою. Щорічний Всесвітній економічний форум у Давосі є одним із найбільших заходів, що збирає відомих лідерів із всього світу для обговорення глобальних економічних та політичних питань.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд