Внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення: що предбачає прийнятий за основу законопроєкт

18:52, 16 листопада 2022
Законопроєкт спрямований на забезпечення виконання положень Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення правових засад провадження аудиторської діяльності в Україні» (6245-д від 14.09.2022).
Внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення: що предбачає прийнятий за основу законопроєкт
Джерело фото: facebook.com/verkhovna.rada.ukraine
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада України прийняла за основу урядовий проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (реєстр. № 6246 від 06.09.2022).

Про це повідомив представник КМУ у парламенті Тарас Мельничук.

«Законопроект спрямований на забезпечення виконання положень Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення правових засад провадження аудиторської діяльності в Україні» (6245-д від 14.09.2022), який було прийнято Верховною Радою України як закон 20.09.2022 та передбачає встановлення адміністративної відповідальності за:

- неутворення аудиторського комітету або непокладення на орган (підрозділ) відповідних функцій у випадках, визначених законом (штраф від 100 до 200 нмдг (1700 - 3400 грн));

- порушення вимог закону щодо процедури відбору суб’єкта аудиторської діяльності для проведення обов’язкового аудиту фінансової звітності підприємства, що становить суспільний інтерес (штраф від 200 до 1000 нмдг (3400 - 17000 грн));

- несвоєчасне надання інформації без поважних причин, неповне надання інформації, надання інформації, що не відповідає дійсності, відмова в наданні інформації (штраф від 100 до 200 нмдг (1700 - 3400 грн).

Змінами до ст. 38 КУпАП пропонується встановити більш тривалі (протягом шести місяців з дня виявлення, але не пізніше двох років з дня його вчинення) строки накладення адміністративних стягнень за вчинення правопорушень, передбачених ст. ст. 163-16 КУпАП «Порушення порядку оприлюднення фінансової звітності або консолідованої фінансової звітності» та ст. 163-26 КУпАП «Порушення законодавства, що регулює аудиторську діяльність»», - пояснив Мельничук.

«За» - 313 голосів народних депутатів України.

Також ми писали, що Рада планує заборонити перебувати на спрощеній системі оподаткування гральному бізнесу.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області