Директорів НАБУ пропонують звільняти за корупційне правопорушення, якщо рішення суду набрало законну силу

10:00, 27 серпня 2022
У Верховній Раді запропонували уточнити підстави для звільнення директорів НАБУ.
Директорів НАБУ пропонують звільняти за корупційне правопорушення, якщо рішення суду набрало законну силу
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Верховній Раді запропонували доповнити п. 4 ст. 6 закону «Про Національне антикорупційне бюро України» новою підставою для звільнення директора Національного антикорупційного бюро.

Так пропонується звільняти директора НАБУ у разі “набрання законної сили рішенням суду щодо його притягнення до адміністративної відповідальності за пов’язане з корупцією правопорушення, яким на нього накладено стягнення у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, що пов’язані з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування”.

Відповідна пропозиція міститься у законопроекті № 7654-1 від 26 серпня 2022 року, ініціатором якого є голова Комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики Анастасія Радіна («Слуга народу»).

Швидше за все, цей законопроект є своєрідною реакцією на ситуацію з тепер вже екс-головою НАБУ Артемом Ситником, який у 2019 році був визнаний судами винним у вчиненні корупційного правопорушення і опинився у відповідному реєстрі.

Втім, номінально на посаді директора НАБУ Артем Ситник залишався аж до закінчення терміну своїх повноважень у квітні 2022 року, після чого перейшов на роботу в Національне агентство з питань запобігання корупції.

Нет описания.

Автор: В'ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд