«Росія розхитує українські регіони»: в ОК «Південь» прокоментували протести через відключення світла

18:24, 22 листопада 2022
Спікер наголосила, що саме РФ атакувала енергосистему України, чим і викликала перебої у її роботі.
«Росія розхитує українські регіони»: в ОК «Південь» прокоментували протести через відключення світла
Протест через відключення світла в Одесі, Фото: Суспільне
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Російська влада власноруч руйнує об'єкти критичної інфраструктур, а потім використовує "інформаційний шум", щоб "розхитати" області України через проблеми з енергетикою. Про це заявила керівник об’єднаного координаційного пресцентру Сил охорони та оборони "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону. 

"У більшості випадків це віртуальний вплив, тому що тривають "прогрівання" теми Півдня, незважаючи на те, що рух військових подій все ж таки спрямований на Схід, і ми посунули ворога потужно, вони продовжують в інформаційному полі все ж таки "прогрівати" ці моменти впливу на недоліки у соціальному забезпеченні", - пояснила вона.

Спікер наголосила, що саме Росія атакувала енергосистему України, чим і викликала перебої у її роботі. Тепер вона намагається "розхитувати регіони, налаштовувати один проти одного, зокрема, протиставлення Одеси та Львова".

"Але ми продовжуємо свою інформаційну кампанію серед місцевого населення зокрема, і справді намагаємося донести до людей справжню причину проблем. І те, що дехто ведеться на ці провокації, це певна наша недоробка, але ми продовжуємо. Але штучно створені протести зникають, енергетики продовжують роботи, влада проводить роз'яснювальні роботи, військові працюють на фронті", - резюмувала Гуменюк.

Нагадаємо, що у Міненерго запевняють, що ситуація з енергопостачанням контрольована.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Оксана Заворотна
    Оксана Заворотна
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області