АП ВАКС залишила без змін вирок для екссудді Луцького міськрайонного суду Олега Ющука, засудженого за зловживання впливом

15:29, 8 березня 2023
Колишнього суддю засудили до 3 років позбавлення волі.
АП ВАКС залишила без змін вирок для екссудді Луцького міськрайонного суду Олега Ющука, засудженого за зловживання впливом
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

8 березня 2023 року Апеляційна палата ВАКС залишила без змін в частині покарання вирок ВАКС від 08.11.2022, яким колишнього суддю Луцького міськрайонного суду Волинської області визнано винуватим у зловживанні впливом, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України, та засуджено до 3 років позбавлення волі.

За даними ЗМІ, мова йде про колишнього суддю Олега Ющука.

Слідство встановило, що суддя за грошову винагороду в розмірі 500 доларів США пообіцяв особі, стосовно якої було складено протокол про адміністративне правопорушення за керування авто у стані алкогольного сп’яніння, вплинути на свого колегу, аби той закрив справу.

Зі слідчих матеріалів відомо, що 15 березня 2018 року суддя повідомив про необхідність передачі предмету неправомірної вигоди третій особі, якою виявився адвокат.

Заслухавши доводи сторін, суд апеляційної інстанції підтримав позицію прокурора САП та відмовив у задоволенні апеляційної скарги сторони захисту.

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржена в касаційному порядку до Верховного Суду протягом трьох місяців.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду
  • Лариса Житняк
    Лариса Житняк
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду