Україна зупинила експорт цукру до ЄС

15:16, 30 травня 2024
Україна вже поставила до ЄС понад 262 тисячі тонн цукру, визначених як квота на 2024 рік.
Україна зупинила експорт цукру до ЄС
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Уряд України ввів нульову квоту на експорт цукру до Європейського Союзу. Ця нова міра оголошена представником уряду у Верховній Раді Тарасом Мельничуком.

Згідно з додатком до постанови «Обсяги квот товарів, експорт яких до держав – членів Європейського Союзу підлягає ліцензуванню», до списку додано український цукор з квотою обсягом 0 тонн. Таким чином, обмеження експорту пов'язане з тим, що Україна вже поставила до ЄС 262 600 тонн цукру, визначених як квота на 2024 рік.

Продовження експорту цукру може спричинити запровадження імпортних мит на український цукор. Це передбачає рішення Ради ЄС про продовження на рік, до 5 червня 2025 року, тимчасових заходів щодо безмитної торгівлі між Україною та ЄС.

Крім того, Кабінет Міністрів замінив нульову квоту на експорт кам’яного вугілля на квоту обсягом 1 153 тис. тонн. Це зроблено з метою забезпечення роботи державних вугледобувних підприємств та реалізації енергетичного вугілля на експорт.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду