За невиконання вимог депутата місцевої ради доведеться сплатити штраф

12:09, 3 декабря 2020
Верховна Рада прийняла за основу законопроект щодо встановлення відповідальності за невиконання законних вимог депутата місцевої ради.
За невиконання вимог депутата місцевої ради доведеться сплатити штраф
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На засіданні 3 грудня парламент прийняв за основу проєкт Закону «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за невиконання законних вимог депутата місцевої ради». Про це повідомляє сайт Верховної Ради.

Законопроєктом пропонується доповнити Кодекс України про адміністративні правопорушення (далі - КУпАП) новою ст. 188-56, встановивши відповідальність за недодержання встановлених законом строків надання відповіді на депутатське звернення та депутатський запит депутата місцевої ради, надання неправдивої або неповної інформації на такі звернення або запит, надавши право складати протоколи про відповідні порушення апарату відповідної сільської, селищної, міської ради, виконавчому апарату відповідної районної, обласної ради, секретаріату Київської міської ради, а обов’язок щодо розгляду таких справ покласти на районні, районні у місті, міські чи міськрайонні суди (суддів).

Згідно із проєктом, «Недодержання встановлених законом строків надання відповіді на депутатське звернення депутата місцевої ради, надання неправдивої або неповної інформації на таке звернення -

  • тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб від десяти до двадцяти п’яти неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною першою цієї статті, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, -

  • тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб від двадцяти п’яти до п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян».

Проєкт Закону зареєстровано за №3381.

Також сьогодні Рада прийняла закон щодо врегулювання конфлікту інтересів в органах місцевого самоврядування.

Нагадаємо, вчора, 2 грудня, парламент прийняв Закон «Про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо забезпечення додержання державних гарантій місцевого самоврядування та захисту його економічних основ».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва