Держагентство з е-урядування розробило положення щодо електронної ідентифікації

08:15, 25 апреля 2019
До 18 травня триває громадське обговорення положення про електронні довірчі послуги.
Держагентство з е-урядування розробило положення щодо електронної ідентифікації
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Ще одна ініціатива Державного агентства з питань електронного урядування щодо впровадження «електронного суспільства» в Україні. Державним агентством розроблено проект постанови КМУ «Про затвердження Положення про інтегровану систему електронної ідентифікації» з метою підвищення ефективності реалізації державної політики у сферах електронних довірчих послуг та електронної ідентифікації у зв’язку з прийняттям Закону України «Про електронні довірчі послуги». Наразі до 18 травня триває громадське обговорення для удосконалення розробленої постанови.

Цей документ розроблено з метою визначення структури та механізмів функціонування інтегрованої системи електронної ідентифікації, регулює порядок її створення та використання. Основними завданнями системи, відповідно до постанови, будуть:

  • створення сучасної інфраструктури електронної ідентифікації в Україні та забезпечення її сталого розвитку;
  • забезпечення сумісності засобів, проміжних вузлів електронної ідентифікації (хабів) та схем електронної ідентифікації;
  • створення довірчого середовища у кіберпросторі України та мотивування фізичних та юридичних осіб до використання електронних послуг;
  • захист інформаційних ресурсів, які обробляються в інтегрованій системі електронної ідентифікації.

Положенням регламентується саме поняття «інтегрована система електронної ідентифікації». Це інформаційно-телекомунікаційна система, яка призначена для технологічного забезпечення зручної, доступної та безпечної електронної ідентифікації та автентифікації користувачів системи, сумісності та інтеграції схем електронної ідентифікації, їх взаємодії з офіційними веб-сайтами (веб-порталами), інформаційними системами органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, що належать до сфери їх управління, суб’єктів господарської діяльності приватної форми власності, забезпечення захисту інформації та персональних даних з використанням єдиних вимог, форматів, протоколів та класифікаторів, а також задоволення інших потреб, визначених актами законодавства.

Наразі ця система вже працює в дослідній експлуатації і забезпечує ідентифікацію такими засобами, як електронний підпис, Mobile ID, Bank ID.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» публікувала матеріал про те, коли в Україні запрацює електронна система обміну даними.

Також ми з’ясовували, як скоро в Україні можна буде проголосувати онлайн.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді